Letní pneu Matador Hectorra 5 205/60 R16 92H

Značka: Matador
Letní pneumatika Matador Hectorra 5 radiální konstrukce, šířka 205 mm, profil 60 %, průměr ráfku 16 palců, rychlostní index H (210 km/h)
Dostupnost Skladem (>4 ks)
Možnosti doručení
Kód: 15811360000
1 719 Kč
Letní pneu Matador Hectorra 5 205/60 R16 92H
Značka: Matador
Letní pneu Matador Hectorra 5 205/60 R16 92H
Doprava zdarma
Matador Hectorra 5 - novinka pro letní sezonu 2023.Matador Hectorra 5 připravena na jakoukoli cestu. Matador přichází s novou řadou letních pneumatik Hectorra 5. které nabízí vyvážený výkon s nízkou hlučností. Hectorra 5 nabízí příjemný zážitek z jízdy díky vylepšené směsi a optimálizovanému dezénu. Nejdůležitější vlastnosti a charakteristiky:- skvělé jízdní vlastnosti. - dlouhá životnost.- nízká hlučnost.- vysoký brzdný výkon na mokru.
Kategorie: Letní pneumatiky pro osobní vozidla, SUV a offroad
Hmotnost: 8.85 kg
Sezóna: Letní
Šířka [mm]: 205
Profil [%]: 60
Průměr ráfku [palce]: 16
Nosnostní index: 92
Rychlostní index: H (210 km/h)
Typ vozidla: Osobní/Offroad/SUV
Druh pneu: Standardní
Konstrukce: Radiální
Typ duše: bezdušové (TL - TubeLess)
Spotřeba paliva: C
Přilnavost na mokru: B
Třída hlučnosti: B
Hlučnost: 71 dB
Třída vozu: C1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Společnost Matador je slovenský výrobce pneumatik se sídlem v Púchově. Historie této značky sahá až do 19. století. V roce 1905 byla v Púchově založena společnost Tatra, která vyráběla obuv a pryže. V roce 1925 se společnost přejmenovala na Považské gumárny a chemické závody, a v roce 1932 začala vyrábět i pneumatiky pod značkou Matador.

Historie značky Matador

V průběhu druhé světové války byly Považské gumárny obsazeny nacistickými vojsky a výroba byla přeorientována na válečné účely. Po válce byl podnik znárodněn a stal se součástí československého průmyslu. V roce 1953 byly Považské gumárny přejmenovány na Matador Púchov a začaly se zaměřovat na výrobu pneumatik pro osobní vozidla a nákladní automobily.

Po rozpadu Československa se společnost Matador Púchov stala součástí slovenského průmyslu a v roce 2002 byla privatizována. Dnes je Matador součástí Continental AG, jednoho z největších výrobců pneumatik na světě.

Společnost Matador se v průběhu let zaměřila na výrobu pneumatik s vysokým výkonem, které splňují nejvyšší standardy kvality a bezpečnosti. Dnes je Matador významným hráčem na evropském trhu s pneumatikami a nabízí širokou škálu produktů pro osobní i nákladní vozidla.

Jak jsou na tom Matador pneumatiky v nezávislých testech?

Matador pneumatiky se obecně umisťují v průměru v testech mezi pneumatikami střední třídy. Některé modely Matador pneumatik jsou testy hodnoceny velmi dobře, zatímco jiné zase hůře.

V roce 2020 testovala nezávislá organizace AutoBild 53 letních pneumatik v rozměru 225/45 R17 a pneumatika Matador MP47 Hectorra 3 se umístila na 33. místě. Test ukázal, že pneumatika má vynikající výkon na suchu a slušný výkon na mokru. Valivý odpor pneumatiky je také poměrně nízký, což může pomoci snížit spotřebu paliva.

V testu zimních pneumatik organizace AutoBild v roce 2020 se Matador MP92 Sibir Snow umístil na 20. místě z celkového počtu 51 testovaných pneumatik. Pneumatika měla dobrý výkon na sněhu a mokru, ale na suchém povrchu se umístila až na posledním místě.

Celkově lze říci, že pneumatiky Matador mají dobrý poměr cena/výkon a jsou vhodné pro každodenní použití. Při výběru pneumatik je však vždy důležité brát v úvahu specifické požadavky a podmínky jízdy, aby byla zajištěna maximální bezpečnost a výkon vozidla.

Jaké jsou výhody a nevýhody pneumatik Matador?

Mezi výhody pneumatik Matador patří především:

  • Nízká cena: Pneumatiky Matador patří mezi cenově dostupné možnosti a nabízejí tak možnost ušetření při nákupu nových pneumatik.
  • Solidní výkon: Pneumatiky Matador poskytují solidní výkon na suchu a mokru, a to včetně dobré trakce a brzdného výkonu.
  • Dlouhá životnost: Pneumatiky Matador jsou často vyráběny s vysokou odolností proti opotřebení, což znamená, že mají delší životnost.
  • Snížený valivý odpor: Některé modely pneumatik Matador mají nízký valivý odpor, což může pomoci snížit spotřebu paliva a tím i náklady na provoz vozidla.

Mezi nevýhody pneumatik Matador patří:

  • Nižší kvalita ve srovnání s pneumatikami z vyšší třídy: Pneumatiky Matador jsou často srovnávány s pneumatikami střední třídy a mají nižší kvalitu než pneumatiky z vyšší třídy.
  • Horší výkon na suchém povrchu: Některé modely pneumatik Matador mají horší výkon na suchém povrchu, což může ovlivnit řízení a kontrolu vozidla.
  • Menší výběr modelů: Pneumatiky Matador nemají tak širokou nabídku modelů jako jiné významné značky, což může být pro některé zákazníky nevýhodou.

Celkově lze říci, že pneumatiky Matador jsou dobrým kompromisem mezi cenou a výkonem. Pro běžné použití jsou to pneumatiky, které dokážou splnit většinu požadavků průměrného řidiče. Nicméně, pokud hledáte pneumatiky s vyšším výkonem nebo pro specifické potřeby, může být vhodné zvážit jiné značky pneumatik.

Zajímavosti o společnosti Matador

  1. Matador se zaměřuje na inovativní technologie výroby pneumatik. Společnost investuje do vývoje nových materiálů a technologií, jako jsou nanomateriály, speciální směsi pryže a pokročilé designy pneumatik. Tyto inovace mají zajistit maximální výkon a bezpečnost pneumatik Matador.
  2. Matador se v posledních letech výrazně angažuje v oblasti udržitelnosti a snižování emisí CO2. Společnost například vyrábí pneumatiky s nižším valivým odporem, které snižují spotřebu paliva a emise CO2. Matador také spolupracuje s dodavateli materiálů, aby snižovali emise v rámci své výroby.
  3. Matador je partnerem mnoha významných automobilových značek, jako jsou Volkswagen, Škoda, Audi, BMW a další. Spolupracuje také s týmy ve formuli, rally a dalších motorsportových soutěžích. Tyto partnerství umožňují společnosti Matador testovat a zdokonalovat své produkty v nejnáročnějších podmínkách.
  4. Pneumatiky Matador jsou známé pro svou vynikající kvalitu a bezpečnost. Společnost investuje do moderních výrobních zařízení a procesů, aby zajistila nejvyšší standardy kvality a bezpečnosti. Pneumatiky Matador jsou vyráběny s ohledem na nejnovější technologické trendy a využívají pokročilé testovací metody, jako jsou testy v laboratoři i v terénu.
  5. První pneumatiky vyrobeny v roce 1905: Společnost Matador vyráběla své první pneumatiky již v roce 1905. Od té doby se stala jedním z největších výrobců pneumatik v Evropě.
  6. Inovativní vývoj pneumatik: Společnost Matador se zaměřuje na inovativní vývoj pneumatik a na využití nových materiálů a technologií. V roce 2017 získala společnost cenu za inovace za svou technologii EasyTire, která umožňuje snadné a rychlé vyměňování pneumatik bez nutnosti použití speciálního nářadí.
  7. Podpora motoristických závodů: Společnost Matador podporuje různé motoristické závody a soutěže, včetně rallye a závodů na okruzích.
  8. Spolupráce s automobilkami: Společnost Matador spolupracuje s mnoha významnými automobilkami, jako jsou například Volkswagen, Škoda, BMW a Mercedes-Benz, a dodává jim pneumatiky pro jejich vozidla.
  9. Závody na ledě: Společnost Matador je známá svými závody na ledě, které se konají každý rok v některých evropských městech. Tyto závody jsou velmi oblíbené a každý rok se jich účastní tisíce lidí.

Jaké existují řady pneumatik Matador

Mezi hlavní řady pneumatik značky Matador patří:

  • MP47 Hectorra - letní pneumatiky
  • MP92 Sibir Snow - zimní pneumatiky
  • MP16 Stella 2 - letní pneumatiky
  • MP59 Nordicca - zimní pneumatiky
  • MP44 Elite 3 - letní pneumatiky
  • MP71 Izzarda 4x4 - terénní pneu