Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Loap Galaxy 3

Turistický stan

Sleva: -36 % Doprava zdarma

Dvouplášťový turistický stan Loap Galaxy 3 má durawrapovou konstrukci a je vhodný pro stanování až pro 3 osoby. 

Vyprodáno

Informace o produktu

Loap je česká značka s vlastním týmem návrhářů a technologů. Její název vznikl spojením anglických slov Logical + Application, čte se však česky. V překladu znamená „rozumné využití“. Výrobky navrhují tak, aby byly funkční, praktické, za rozumnou cenu a hlavně, aby vám to v nich slušelo.

Loap je vlajkovou lodí společnosti Piccollo spol. s.r.o. založené v roce 1993. V jejím portfoliu naleznete veškeré oblečení pro outdoorové i městské využití, boty, spacáky, karimatky, batohy a stany. Ruku v ruce s funkčností produktů jde také atraktivní vzhled a moderní barevné kombinace.

Více o značce

Dvouplášťový stan Loap Galaxy 3 s durawrapovou konstrukcí má 1 ložnici a je vhodný pro stanování až 3 osob. Vnější stan je z nepropustného polyesteru s úpravou RipStop, která brání roztržení. Vnitřní stan je z prodyšného polyesteru, zatímco podlážka je z lehkého, přesto velmi odolného materiálu Oxford. Vysoce kvalitní polyuretanový zátěr Drytech je velmi pevný v tahu i odolný proti protržení. Konstrukce stanu je z kvalitního 7,9/6mm durawrapu, který je výrazně pevnější a pružnější než klasický sklolaminát. Durawrapové tyčky jsou obalené bužírkou a na koncích mají kovové spojky. 

Hlavní vlastnosti:

  • polyuretanový zátěr Drytech
  • kvalitní durawrapové pruty 7,9/6mm
  • délka složeného prutu - 43cm, délka rozloženého prutu - 403 cm
  • vhodný až pro 3 osoby
  • odolný proti protržení - ripstop úprava

Představení stanu Loap Galaxy 3:

Parametry

Značka Loap
Hmotnost
3,8 kg
Počet osob

Uvádí, pro kolik osob je stan/hamaka určena. U stanů nepočítá se zavazadly a dalším vybavením. Proto věnujte pozornost i počtu předsíněk či apsid, případně volte stan o něco prostornější pro místo na bagáž. Hamaky jsou vyráběny v single (1 osoba) nebo double (2 osoby) rozměru. Rozdíly mezi nimi jsou v nosnosti a rozměrech.

3 osoby
Typ stanu

Ujasněte si dobře před koupí nového stanu, na jaký typ akcí budete stan nejčastěji používat.

turistický / festivalový
Typ konstrukce

Kopulový typ (iglů) je nejrozšířenější samonosná konstrukce se snadnou stavbou. Geodetický typ je určen do extrémních podmínek, konstrukce kříží pruty v několika místech a tím dochází k vyšší pevnosti a stabilitě. Tunelový typ se staví pomocí prutů, které se nekříží. Využívá efektivně vnitřní prostor a při dobrém ukotvení přináší vysokou odolnost vůči větru. Áčko je jednoplášťový stan jehož konstrukci tvoří dvě pevné tyče umístěné uprostřed čelní a zadní stěny. U nafukovací konstrukce stanů tyče a pruty nahradily vzduchové tubusy, díky tomu je jednoduchá stavba i objemnějších rodinných stanů, ale je nutná pumpa nebo kompresor s kompatibilním nástavcem. Samorozkládací řešení přináší velmi rychlou a jednoduchou stavbu, větší rozměry balení a horší manipulaci při skládání. Teepee/Jurta mají atypickou konstrukci poskytující velký společný prostor za vysokou cenu a větší hmotnost.

kopule
Materiál konstrukce stanu

Laminát (fiberglass) je nejlevnější a nejrozšířenější materiál s nízkou životností (nesvědčí mu častá manipulace) a vyšší hmotností. Durawrap/Duraflex/Wrapflex je vylepšený laminát, ale výrazně pevnější s jasně viditelným kosočtvercovým designem na povrchu. Duralové tyče jsou nepoužívanější u ultralehkých stanů, hlavním benefitem je nízká hmotnost a vysoká životnost. Ocelové konstrukce jsou vhodné pro obytné stany a stanové stříšky, mají vysokou odolnost, nosnost ale i hmotnost. Karbon/kevlar je absolutně nejlehčí materiál, tyče je možné nalézt v příplatkové nabídce jen několika výrobců expedičních stanů na světě. Trekové hole/lavinové vybavení jsou konstrukčně sice netradiční, ale pro přenocování zcela dostačující, výhodou je nižší celková váha.

durawrap/wrapflex
Odolnost podlážky

Většinou vyjádřena hodnotou vodního sloupce = jak velkému objemu vody daný materiál odolá před tím, než začne prosakovat. Udáván v milimetrech. Důležitější parametr než odolnost tropika.

5000 mm
Odolnost tropika

Tropiko = vrchní část dvouplášťového stanu. Charakterizována vodním sloupcem = schopnost materiálu odolávat tlaku vody. Udáván v milimetrech.

3000 mm
Materiál podlážky
Polyester
Materiál tropika
Polyester
Rozměr stanu
210 x 185 x 125 cm
Výška
125 cm
Sbalený rozměr
51 x 17 cm
Počet ložnic

Řeší se primárně u rodinných stanů, kde je kladen důraz na užitný prostor a komfort. Více ložnic znamená více soukromí a větší variabilitu vnitřního prostoru.

Jedna ložnice
Počet vchodů

U stanů pro 1–2 osoby bude stačit jeden vchod, takový stan bude lehčí a vhodnější pro turistiku a expedice. Stany pro 2 a více osob je lepší volit s více vstupy. Více vchodů znamená lepší odvětrávání, pohodlnější vylézání ze stanu, ale i vyšší hmotnost.

1
Top výhoda
Cena/výkon
Předsíňka
malá
Záruční doba 2 roky

Podobné

3 090  (30.78 %) 2 139 

Porovnat

3 040  (27.66 %) 2 199 

Porovnat

4 089  (44.27 %) 2 279 

Porovnat

2 699  (10 %) 2 429 

Porovnat

3 190  (20 %) 2 552 

Porovnat

2 599  (40.4 %) 1 549 

Porovnat

3 700  (28.14 %) 2 659 

Porovnat

Porovnat s podobnými produkty