Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Outwell Starhill 6A

Nafukovací stan

Sleva: -30 % Doprava zdarma

Rodinný stan Outwell Starhill 6A s nafukovací konstrukcí, nabízí dostatek prostoru na spaní i trávení volného času pro 6 osob.

Vyprodáno

Informace o produktu

Je dobře známo, že státy Beneluxu a Dánsko patří mezi nejvíce cestující národy Evropy. Není proto divu, že právě v tomto prostředí karavanových a stanových národů vznikla společnost, které se díky léty nabraným zkušenostem úspěšně daří bořit mýty o nepohodlném pobytu v kempech a ve stanu. U žádného z jejich stanů nemusíte při vstupu sklonit hlavu, v žádném spacím pytli se nebudete cítit jinak než doma pod peřinou. To je něco, co jiné firmy nenabízí.

Více o značce

Nafukovací stan Starhill 6A z kolekce Discovery Air od dánské značky Outwell je skvělou volbou pro skupiny přátel či rodiny. Hlavním lákadlem je rychlost stavby, která je díky nafukovací konstrukci Rigid Air System opravdu snadná. Tropiko tvoří voděodolný polyester Outtex 3000 Select, který se může chlubit ochranou proti UV záření UFP30+ či podlepenými švy. Ochranu před průvanem a hmyzem poté zajistí všitá podlážka ze 100 % z polyethylenu.

Do stanu se lze dostat dvěma vchody, které se nachází na přední a zadní části stanu. Přední vchod vás zavede do prostorné předsíně s velkými tónovanými okny, která jsou vybavena závěsem pro maximální soukromí. Zadní vchod vás zavede do ložnice pro 6 osob, která je pro zajištění klidného spánku zatmavena. Ložnice je navíc vybavena odnímatelnými přepážkami, díky kterým ji můžete rozdělit na 3, každou se samostatným vchodem. Vchody do ložnice jsou opatřeny moskytiérou, která odradí hmyz a pomůže k cirkulaci vzduchu. Pro větší soukromí jsou navíc vybaveny závěsy na zip. Uvnitř ložnice se nachází síťované kapsy na uložení věcí. Pro ještě větší komfort v předsíni doporučujeme dokoupit kompatibilní originální koberec.

Stan se dále může chlubit krytými vstupy pro prodlužovací síťové kabely umožňujícími zapojit lampičku nebo nabít mobil a systémem ochrany proti větru Aerodynamic Storm Protection 9Jistě také oceníte závěsný systém Hooktrack System, který umožňuje připevnit lehké drobnosti, kabely a lampičky na předem připravené "kolejničky" (nosnost až 1,5 kg). 

V balení se nachází nafukovací pumpa a přepravní obal s kompresními popruhy, který usnadňuje přenášení stanu. Chcete-li rozšířit prostor předsíně, doporučujeme přikoupit přístavek Universal Awning.

Ke stanu lze také dokoupit náhradní vzduchové duše Air Repair, díky kterým vyměníte poškozenou duši snadno a rychle. Stan je kompatibilní s duší Tube kit 2 (Red) a Tube Kit (Yellow).

Hlavní vlastnosti:

  • nafukovací stan pro 6 osob
  • tvarovaná konstrukce Rigid Air System – oddělené vzduchové komory
  • světlá střecha tropika – dostatek světla v předsíni
  • prostorná předsíň – lze se v ní postavit
  • tónovaná okna s odepínacími záclonami
  • propracovaný systém ventilace – větrací otvor v zadní části stanu
  • zatmavená ložnice Premier Bedroom
  • odnímatelná přepážka v ložnici umožňuje rozdělení na 3 samostatné
  • integrovaná voděodolná podlážka se zvýšenými stěnami
  • vstupy pro síťové kabely v předsíni i ložnici
  • podlepené a vodotěsné zipy
  • nafukovací pumpa součástí balení
  • přepravní obal součástí balení

Materiál:

  • tropiko: Outtex® 3000 Select (100 % polyester, PU zátěr, podlepené švy, UFP30+, Fire retardant)
  • vnitřní stan: 100 % polyester
  • podlážka: 100 % polyethylen (dvojitý zátěr, voděodolný)
  • nafukovací konstrukce: Rigid Air System (oddělené vzduchové komory)

Přehled o náhradních duších Outwell Air Repair

Materiály tropika stanů Outwell

Desatero rodinného stanu

Video Outwell Starhill 6A

Parametry

Značka Outwell
Produktová řada Starhill
Hmotnost
20,2 kg
Počet osob

Uvádí, pro kolik osob je stan/hamaka určena. U stanů nepočítá se zavazadly a dalším vybavením. Proto věnujte pozornost i počtu předsíněk či apsid, případně volte stan o něco prostornější pro místo na bagáž. Hamaky jsou vyráběny v single (1 osoba) nebo double (2 osoby) rozměru. Rozdíly mezi nimi jsou v nosnosti a rozměrech.

6 osob
Typ stanu

Ujasněte si dobře před koupí nového stanu, na jaký typ akcí budete stan nejčastěji používat.

rodinný / nafukovací
Typ konstrukce

Kopulový typ (iglů) je nejrozšířenější samonosná konstrukce se snadnou stavbou. Geodetický typ je určen do extrémních podmínek, konstrukce kříží pruty v několika místech a tím dochází k vyšší pevnosti a stabilitě. Tunelový typ se staví pomocí prutů, které se nekříží. Využívá efektivně vnitřní prostor a při dobrém ukotvení přináší vysokou odolnost vůči větru. Áčko je jednoplášťový stan jehož konstrukci tvoří dvě pevné tyče umístěné uprostřed čelní a zadní stěny. U nafukovací konstrukce stanů tyče a pruty nahradily vzduchové tubusy, díky tomu je jednoduchá stavba i objemnějších rodinných stanů, ale je nutná pumpa nebo kompresor s kompatibilním nástavcem. Samorozkládací řešení přináší velmi rychlou a jednoduchou stavbu, větší rozměry balení a horší manipulaci při skládání. Teepee/Jurta mají atypickou konstrukci poskytující velký společný prostor za vysokou cenu a větší hmotnost.

nafukovací
Materiál konstrukce stanu

Laminát (fiberglass) je nejlevnější a nejrozšířenější materiál s nízkou životností (nesvědčí mu častá manipulace) a vyšší hmotností. Durawrap/Duraflex/Wrapflex je vylepšený laminát, ale výrazně pevnější s jasně viditelným kosočtvercovým designem na povrchu. Duralové tyče jsou nepoužívanější u ultralehkých stanů, hlavním benefitem je nízká hmotnost a vysoká životnost. Ocelové konstrukce jsou vhodné pro obytné stany a stanové stříšky, mají vysokou odolnost, nosnost ale i hmotnost. Karbon/kevlar je absolutně nejlehčí materiál, tyče je možné nalézt v příplatkové nabídce jen několika výrobců expedičních stanů na světě. Trekové hole/lavinové vybavení jsou konstrukčně sice netradiční, ale pro přenocování zcela dostačující, výhodou je nižší celková váha.

nafukovací
Odolnost podlážky

Většinou vyjádřena hodnotou vodního sloupce = jak velkému objemu vody daný materiál odolá před tím, než začne prosakovat. Udáván v milimetrech. Důležitější parametr než odolnost tropika.

PE 100% nepropustnost mm
Odolnost tropika

Tropiko = vrchní část dvouplášťového stanu. Charakterizována vodním sloupcem = schopnost materiálu odolávat tlaku vody. Udáván v milimetrech.

3000 mm
Materiál podlážky
Polyethylen
Materiál tropika
Polyester
Rozměr stanu
420 x 530 x 200 cm
Velikost ložnice
120 x 215 x 175 cm
Výška
200 cm
Výška ložnice
175 cm
Výška předsíně
190 cm
Sbalený rozměr
71 x 38 x 38 cm
Počet ložnic

Řeší se primárně u rodinných stanů, kde je kladen důraz na užitný prostor a komfort. Více ložnic znamená více soukromí a větší variabilitu vnitřního prostoru.

Tři ložnice
Počet vchodů

U stanů pro 1–2 osoby bude stačit jeden vchod, takový stan bude lehčí a vhodnější pro turistiku a expedice. Stany pro 2 a více osob je lepší volit s více vstupy. Více vchodů znamená lepší odvětrávání, pohodlnější vylézání ze stanu, ale i vyšší hmotnost.

2
Podlážka v předsíni
Ano
Čas stavby

Orientační doba potřebná k postavení a ukotvení konstrukce.

více než 15 min
Předsíňka
velká
Záruční doba 2 roky

Podobné

22 799  (7.94 %) 20 989 

Porovnat

29 550  (26.13 %) 21 829 

Porovnat

23 999  (25 %) 17 999 

Porovnat

30 460  (25.22 %) 22 779 

Porovnat

19 999  (15 %) 16 999 

Porovnat

19 500  (14.98 %) 16 579 

Porovnat

16 388  (5.73 %) 15 449 

Porovnat

17 199  (11.4 %) 15 239 

Porovnat

Porovnat s podobnými produkty