Letní pneu Dunlop SPORTMAX Q-LITE 150/60 17 66H

Značka: Dunlop
Letní pneumatika Dunlop SPORTMAX Q-LITE diagonální konstrukce, šířka 150 mm, profil 60 %, průměr ráfku 17 palců, rychlostní index H (210 km/h)
Dostupnost Skladem (2 ks)
Možnosti doručení
Kód: 640179
2 169 Kč
Letní pneu Dunlop SPORTMAX Q-LITE 150/60 17 66H
Značka: Dunlop
Letní pneu Dunlop SPORTMAX Q-LITE 150/60 17 66H
Doprava zdarma
DUNLOP SPORTMAX Q-LITE - nejnovější motocyklová sportovní cestovní pneumatika. Sportmax Q-Lite nabízí vysokou kilometrovou životnost a lepší ovladatelnost.Díky této kombinaci je pneumatika Sportmax Q-Lite vhodná pro každodenní jízdu na lehčích motocyklech, například v kategoriích 125 cm3 a 250 cm3.Sportmax Q-Lite poskytují jezdci pocit jistoty při jakékoli rychlosti nebo úhlu náklonu.Tato vlastnost má zásadní význam pro to, aby pneu jezdci poskytla konzistentní úroveň jistoty, ať už jedou ve městě, nebo se pohybují po klikatých silnicích.Sportmax Q-Lite nahrazuje model TT900 GP a ve srovnání se svým předchůdcem nabízí o 60 % vyšší kilometrový výkon.Má také výrazné zlepšenou celkovou přilnavosti ovladatelnosti díky průlomovým poznatkům v konstrukci běhounu, které umožňují optimalizovat styčnou plochu i při vysokém zatížení.
Kategorie: Letní moto pneu - letní pneumatiky pro motocykly
Hmotnost: 5.57 kg
Sezóna: Letní
Šířka [mm]: 150
Profil [%]: 60
Průměr ráfku [palce]: 17
Nosnostní index: 66
Rychlostní index: H (210 km/h)
Typ vozidla: Moto
Druh pneu: Standardní
Konstrukce: Diagonální
Typ duše: bezdušové (TL - TubeLess)
Určení: Zadní
Vhodné pro: Sport Touring

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Dunlop je značka pneumatik, která byla založena v roce 1888 ve Spojeném království. Dnes patří mezi jednu z největších značek pneumatik na světě a nabízí širokou škálu produktů pro osobní a nákladní vozidla, motocykly i závodní vozy. Pneumatiky Dunlop jsou známé pro své vynikající vlastnosti jako je například přilnavost na mokru, výkon na suchu, komfort a nízký hluk. Společnost se také výrazně angažuje v oblasti inovací a výzkumu, což umožňuje vytvářet stále lepší a výkonnější pneumatiky pro různé druhy vozidel.

Dunlop SP (Sport) je označení pro řadu sportovních pneumatik od značky Dunlop. Tyto pneumatiky jsou navrženy pro výkonná vozidla a nabízejí vysokou úroveň přilnavosti a řízení za sucha i za mokra. Řada Dunlop SP zahrnuje pneumatiky pro různé typy vozidel, včetně osobních vozů, SUV a dodávek. Některé z pneumatik v této řadě jsou určeny pro použití v zimních podmínkách. Dunlop SP je jedna z hlavních řad pneumatik od značky Dunlop a je oblíbená mezi řidiči, kteří hledají vysoce výkonné pneumatiky pro svá vozidla.

Revoluční vynález od Dunlop - pneumatika plněná vzduchem

John Boyd Dunlop vynalezl pneumatiku plněnou vzduchem v roce 1888, která se stala revolučním vynálezem pro svět automobilismu. Tento vynález umožnil výrobu pneumatik, které poskytovaly pohodlnější a bezpečnější jízdu pro řidiče a také chránily vozidlo před poškozením způsobeným nerovnostmi silnice.

John Boyd Dunlop se snažil zajistit nepřetržité dodávky surového kaučuku pro svou společnost, a proto začal kupovat kaučukové plantáže na Malajském poloostrově. V roce 1926 měla společnost Dunlop největší plochu pod jedním vlastníkem kdekoli v Britském impériu. V roce 1981 však společnost prodala svůj podíl tamním malajským investorům a zároveň byla přeměněna na akciovou společnost a přijala svůj současný název Dunlop Holdings PLC.

Společnost Dunlop se od té doby stala předním výrobcem nových technologií v oblasti pneumatik. V roce 1945 uvedla na trh revoluční bezdušové pneumatiky s integrovanou samotěsnící vrstvou. V roce 2000 se společnost Dunlop stala součástí korporace Goodyear Tire and Rubber Company, pod jejíž záštitou stále působí dodnes.

Jak jsou na tom Dunlop pneumatiky v nezávislých testech

V nezávislých testech se pneumatiky Dunlop často objevují na vedoucích příčkách.

V rozměru 205/55 R16 se v testu německého ACE pro rok 2019 umístily pneumatiky Dunlop Sport Bluresponse na druhém místě. V minulém roce získaly pneumatiky Dunlop SP Sport Maxx RT2 s rozměry 225/50 R17 vynikající hodnocení, především díky svým skvělým jízdním vlastnostem a dobré zpětné vazbě. Jedinou nevýhodou těchto pneumatik byl průměrný valivý odpor.

Zimní pneumatiky značky Dunlop nabízejí vyvážené jízdní vlastnosti na suchu i mokru, stejně jako na sněhu. Díky své skvělé ovladatelnosti na sněhu umožňují řidičům bezpečnou jízdu i v zimním období a zároveň dosahují nízké spotřeby paliva. Tyto pneumatiky jsou vybaveny úhlovými lamelami, které zajišťují vynikající přilnavost v mokrých podmínkách a chrání proti nebezpečnému aquaplaningu (který byl mimo jiné popsán v roce 1962 právě společností Dunlop, což od té doby umožnilo vývoj pneumatik s vynikající přilnavostí na mokrých silnicích i při vysokých rychlostech.

V testu zimních pneumatik provedeném redakcí ADAC se Dunlop Winter Sport v rozměru 205/55 R16 umístily na třetím místě. V kategorii 235/55 R17 se na čtvrtém místě objevil model Dunlop Winter Sport 5 SUV.

Jaké jsou výhody a nevýhody pneumatik Dunlop

Mezi výhody pneumatik Dunlop patří:

  1. Vynikající ovladatelnost na suchu i mokru: Dunlop má dlouholeté zkušenosti s výrobou pneumatik a věnuje značnou pozornost vývoji nových technologií, které zajišťují vysokou přilnavost a ovladatelnost na různých typech povrchů.
  2. Nízká hlučnost: Dunlop se také soustředí na minimalizaci hluku při jízdě, což znamená, že pneumatiky Dunlop jsou obecně tišší než mnoho konkurenčních značek.
  3. Dobrá odolnost proti aquaplaningu: Díky úhlovým lamelám a dalším technologiím Dunlop pneumatiky dobře odvádějí vodu z povrchu pneumatiky a minimalizují riziko aquaplaningu.

Nevýhody pneumatik Dunlop jsou:

  1. Vyšší pořizovací cena: Dunlop pneumatiky jsou obecně dražší než některé konkurenční značky, což může být nevýhodou pro některé zákazníky s omezeným rozpočtem.
  2. Nižší životnost: Některé modely pneumatik Dunlop mohou mít nižší životnost než jiné konkurenční značky, což znamená, že budete muset pneumatiky vyměnit dříve než u jiných dodavatelů.

Zajímavosti o společnosti Dunlop

  • Společnost Dunlop vyráběla pneumatiky pro letadla během první světové války a během druhé světové války se zaměřila na výrobu pneumatik pro tanky a další vojenská vozidla.
  • V roce 1947 byly pneumatiky Dunlop použity na vítězném voze v prvním závodě formule 1.
  • V roce 2014 společnost Dunlop objevila technologii Noise Shield, která snížila hlučnost pneumatik až na poloviční hodnotu.
  • V roce 2018 se Dunlop stal oficiálním dodavatelem pneumatik pro mistrovství světa v motocyklových závodech.
  • Dunlop má rozsáhlou historii v motoristickém sportu, včetně úspěchů v závodech Le Mans (zvítězila již 34krát) a rallye.

Jaké existují řady pneumatik Dunlop

V současné nabídce společnosti Dunlop najdete jak letní, zimní i pneumatiky na motocykly, přičemž u všech variant můžete vybírat z několika modelových řad.

Letní pneumatiky Dunlop

  • Sport Maxx RT / Sport Maxx RT 2
  • StreetResponse 2
  • Sport BluResponse
  • SP Sport Maxx GT 600 / SP Sport Maxx TT
  • SP Sport FastResponse
  • SP Sport Max / SP Sport Maxx GT
  • SP Sport 01

Zimní pneumatiky Dunlop

  • SP Winter Sport 4D
  • Winter Response 2
  • SP Winter Sport 3D
  • Winter Sport 5
  • SP Winter Response

Pneumatiky Dunlop na motocykly, SUV a vozy 4x4

  • Dunlop Mutant - je model pneumatiky od společnosti Dunlop, který kombinuje vlastnosti pneumatik pro motocykly a enduro. Tento univerzální plášť umožňuje jezdcům používat svůj motocykl na různých typech terénu, od asfaltu až po štěrkové cesty. Pneumatiky Dunlop Mutant mají dezén s výraznými bloky pro lepší přilnavost a kontrolu na nerovných površích a zároveň poskytují pohodlnou jízdu na silnici. Tento model je k dispozici v různých velikostech a šířkách pro různé typy motocyklů.
  • Dunlop Grandtrek - je řada pneumatik speciálně navržená pro SUV a 4x4 vozy. Tyto pneumatiky jsou určeny pro jízdu na silnici, ale také na nezpevněných cestách a terénu. Mezi hlavní výhody Dunlop Grandtrek patří vysoká přilnavost a stabilita, vynikající ovladatelnost, nízký hluk a dlouhá životnost. Řada Grandtrek je k dispozici jak pro letní, tak i pro zimní podmínky a nabízí různé verze pro různé typy vozidel a podmínek jízdy.